montaža kotlovnic

Montaža kotlovnic za več vrst goriv: na plin in olje, obnovljivi viri energije, kotli na biomaso, kombinirani viri, toplotne črpalke različnih izvedb.

peči na drva

Peči na drva – tako so kurili že v starih časih – dodamo zalogovnik (montaža kotlovnic in svetovanje) in s tem podaljšamo čas nalaganja. Bolj komfortno, tudi za sisteme talnega in stenskega ogrevanja.

peči in kamini na pelete

V novejšem času so prišle do izraza peči in kamini na pelete (montaža kotlovnic in svetovanje). Možna je subvencija s strani države. Cenejše ogrevanje kot s kurilnim oljem.

peči na plin

Plinski kotli vam bodo s svojo majhnostjo in visokimi izkoristki prihranili prostor in denar, saj zagotavljajo nizko porabo energenta. S prilagajanjem vremenskim spremembam pa bodo plinski kotli poskrbeli, da bo vaš dom vedno prijetno topel.

toplotne črpalke

Toplotna črpalka je eden najbolj energetsko učinkovitih sistemov ogrevanja, ki omogoča ogrevanje prostorov in tople sanitarne vode in poleti hlajenje, v kolikor to črpalka dopušča. Glede na raziskave se toplotne črpalke lahko uvrsti med najbolj okolju in človeškemu zdravju prijazne načine ogrevanja.

RAZLIČNI TIPI TOPLOTNIH ČRPALK

 • toplotna črpalka zemlja/voda

  Toplotna črpalka zemlja/voda izkorišča toplotno energijo, ki je shranjena v kameninah oziroma v zemlji. V zemlji je uskladiščena velika količina sončne energije, ki jo je potrebno izkoristiti za ogrevanje hiše in/ali sanitarne vode.

 • toplotna črpalka zrak/voda

  Zrak je vir toplote, ki ga ne moremo izčrpati, hkrati pa je povsod na voljo. Tudi pri zunanji temperaturi do -20°C najsodobnejše izvedbe toplotnih črpalk zrak/voda omogočajo primerno ogrevanje. Toplotna črpalka lahko poleg toplote zunanjega zraka izkorišča tudi toploto notranjega zraka.

 • toplotna črpalka voda/voda

  Toplotna črpalka voda/voda za svoje delovanje izkorišča energijo podtalnice. Voda je zaradi svojih odličnih termodinamičnih lastnosti tako rekoč idealna rešitev pri delovanju toplotne črpalke voda/voda.

VEČ INFORMACIJ
Reverzibilne toplotne črpalke zrak/voda: svetovna premiera edinstvene toplotne črpalke! Zasnova STIEBEL ELTRON reverzibilnih toplotnih črpalk zrak/voda WPL 15 AS in WPL 25 A ponuja številne prednosti, ki jih je vredno izkoristiti tako pri novogradnjah (montaža kotlovnice) kot pri modernizaciji starejših objektov. Te toplotne črpalke zavzamejo zelo malo prostora in so – zahvaljujoč izjemno tihemu delovanju – zelo primerne tudi za vgradnjo v strnjena naselja.

Izvrstna oprema toplotnim črpalkam omogoča visoko temperaturo predtoka do 65 °C in s tem tudi izjemno zmogljivost. Zaradi dobro premišljenega koncepta montaže in hidravličnega priključka sta namestitev in priklop zelo preprosta. Povedano zelo na kratko: to so naprave, ki s svojo celotno zasnovo omogočajo izjemno udobje.

Svetovna novost: INVERTER 3.0 TECHNOLOGY!

VEČ INFORMACIJ

PREDNOSTI TOPLOTNIH ČRPALK

 • 70%–80% energije dobite brezplačno
 • maksimalen prihranek prostora (montaža kotlovnice in svetovanje)
 • ugodno ogrevanje
 • ekološko ogrevanje (do 60% manjše emisije CO2)
 • neodvisnost od dragih virov energije (plin, kurilno olje)
 • možnost subvencije nakupa s strani države
 • minimalni stroški vzdrževanja